Snowek Oy kärkikaksikkoon KasvuOpen 2017 –kasvuyrityskilpailun finaalissa

Kuopiolainen katujen ja kiinteistöhoidon työlaitteita sekä teknologioita kehittävä Snowek Oy on palkittu kärkikaksikossa Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun jo toimivien yritysten sarjan eli Start again –sarjan finaalissa Jyväskylässä. Kasvu Open 2017 kilpailussa palkittiin yhteensä neljä yritystä kahdessa kategoriassa; Startup ja Start-Again. Voittajat valikoituivat 100 finalistista. Finalistien joukko on puolestaan seuloutunut vuoden mittaan yli 839 Kasvu Openiin kasvusuunnitelmansa lähettäneestä yrityksestä.

Tuomaristo avasi Snowekin palkitsemiskriteerejä seuraavasti:
– Snowek erottuu kilpailijoista kehittämällään puhdistusteknologialla. Kasvusuunnitelmaa on rakennettu pitkälle eteenpäin ja kansainvälinen kasvuloikka on lähellä, tuomaristo arvioi.

Snowekin asiakkaita ovat katujen ja kiinteistöjen kunnossapidosta vastaavat urakoitsijat, suuret kiinteistöinfran ylläpitoon erikoistuneet palveluyritykset sekä julkisen sektorin toimijat, kuten kunnat, puolustusvoimat sekä lentokenttätoimijat. Snowek kehittää ja myy 2010-luvulla kehitettyä lumenhoito- ja harjaustyökonemallistoa yli 2 miljoonan euron liikevaihdolla. Liikevaihdosta noin 40% tulee viennistä.

Snowekin kasvu nojaa vahvasti kansainvälisillä katujenpuhdistusmarkkinoilla kiihtyvää kysyntää keränneeseen Trombia-puhdistusteknologiaan, joka vedettömään puhdistukseen perustuvalla innovaatiolla tehostaa pinnoitettujen alueiden puhdistustyötä merkittävästi. Teknologialle myönnettiin Euroopan korkein PM10 –katupölypuhdistussertifikaatti kesäkuussa 2017. Puhdistusteknologian ensimmäiset markkinoille tuodut ja myydyt tuotteet ovat pyöräkuormaajien keulalle kiinnitettävät Trombia-työlaitteet, joilla puhdistetaan katuja ja kiinteistöalueita jo muun muassa Espoon kaupungin kunnossapitourakoitsijoiden toimesta.

– Meille KasvuOpen on ollut ennen kaikkea sparrausmatka ja tämä palkitseminen todellinen kirsikka kakun päällä. Keväällä Tulevaisuuden Liikenne –kasvupolulle lähdettäessä tiesimme jo, että teknologiamme tulee läpäisemään KasvuOpen –vuoden aikana Euroopan korkeimman luokan katupölytestit. Sparrauksissa keskityimme miettimään kansainvälistymisen ammattilaisten kanssa, mitkä ovat oikeat askeleet innovaatiomme kaupallistamiseen ja sillä tiellä ollaan nyt operatiivisessa arjessa, kuvaa Snowekin toimitusjohtaja Antti Nikkanen.

Valtakunnalliseen tuomaristoon kuuluvat Suomen bisnesenkeliverkosto FiBAN ry:n puheenjohtaja Torsti Tenhunen, Butterfly Venturesin perustaja ja osakas Juho Risku, sarjayrittäjä, Rocsolen hallituksen puheenjohtaja Anssi Lehikoinen, Largo Capitalin toimitusjohtaja Seppo Sneck, Finnveran

rahoitusjohtaja Titta Mantila, Grannenfelt Finance Oy:n osakas Jaakko Salminen ja pääomasijoittaja Juho Lipsanen.
Lisätietoja:

Antti Nikkanen toimitusjohtaja
Snowek Oy
+358 40 722 8309

Seppo Sneck
tuomariston puheenjohtaja
+358 400 643 803
seppo.sneck@largocapital.fi

Nina Rautiainen
tuomariston sihteeri
Kasvun Roihu Oy
Kasvu Open –tiimi
p. 044 044 1111
nina.rautiainen@kasvunroihu.fi

Suomalainen Snowek Oy on vuodesta 2011 lähtien kehittänyt katujen ja kiinteistöjen ympärivuotiseen puhdistukseen ja lumenhoitoon erikoistuneita työlaitteita. Yhtiö on tullut tunnetuksi ympäripyörivistä Circulus-kauhaharjoista, keräävistä harjalaitteista, U-auroista sekä alueauroista, katupölyä vähentävästä korkeapainepölynsidontateknologiasta sekä viimeisimpänä maailmanlaajuisesti Trombia-puhdistusteknologiasta.