Kotimaiset rakennuskonealan valmistajat aloittavat Made in Finland -konekiertueen läpi Suomen

 

Kuusi suomalaista rakennuskonealan työlaite- ja varustevalmistajaa aloittavat yhteisen konekiertueen läpi Suomen. Nokian Renkaat, Dynaset, Serco, Novatron, Allu ja Snowek kiertävät syys-lokakuun aikana Rovaniemeltä Vantaalle esittelemässä rakennuskonealan uutuudet, ja herättämässä konekansan uuteen sesonkiin. Luvassa on kuusi päivää, kuusi tapahtumaa ja myös nettiin tuotettavat medialähetykset tapahtumapäivistä.

Made in Finland-kiertueeksi nimetty tapahtumasarja aloittaa Rovaniemeltä torstaina 10. syyskuuta ja jatkaa matkaansa syyskuun ajan kohti Etelä-Suomea. Tapahtumapäivissä esillä ovat maanrakennuksen, kiinteistöhuollon sekä materiaalinkäsittelyn uusimmat teknologiat kotimaisilta valmistajilta yhdessä paikassa. Kiertueen isäntinä toimivat tapahtumapaikkakuntien rakennuskonemaahantuojat ja koneliikkeet.

Esittelyssä tapahtumapäivinä ovat Nokian Hakkapeliitta-sarjan premium-renkaat, Allun seulakauhat ja maankäsittelylaitteet, kiinteistöhuollon työlaitteet Snowekilta ja Sercolta, Dynasetin hydrauliset työlaitteet ja Novatronin kotimaiset koneohjausjärjestelmät.

”Kesän alla porukalla tuumittiin, että hyvähenkinen tapahtumasarja tässä hiljaiselon jälkeen on paikallaan ja siitä lähti ajatus kotimaisten maailmalla menestyvien alamme vientituotteiden yhteiseen esittelykiertueeseen Suomessa. Toisaalta ajatus on muistuttaa, että nyt jos koskaan on paikallaan hankkia tarvittava konekalusto laadukkailta kotimaisilta valmistajilta. ”, alustaa Antti Nikkanen Snowekilta.

Videolähetykset nettiin kaikista tapahtumapäivistä

Jokaisen tapahtumapäivän aikana Made in Finland-kiertueelta lähetetään myös nettilähetystä, jossa osallistuvat yritykset kertovat tarinaansa vuosien varrelta. Lisäksi luvassa on tuote-esittelyitä ja päivän isäntäliikkeen puheenvuorot. Videolähetykset tulevat jakoon osallistujien ja mediakumppanien kanaviin. Tapahtuman Facebook-tapahtuman löytää osoitteesta konekiertue.net.

Kuusi paikkakuntaa, kuusi isäntää ja kuusi kotimaista konevalmistajaa. Kaikki valmistajat ovat olleet innolla heti mukana ja suuri kiitos kuuluu myös kiertuetta isännöiville koneliikekumppaneille. Kiertuetta on kysytty jo kesällä usealle paikkakunnalle, joten tätä on varmaan kasvatettava tulevaisuudessa.”, kommentoi idean isä Jari Vuorenmaa Dynaset Oy:sta.

Tapahtumapäivien järjestelyissä huomioidaan vallitseva koronaviruksen tilanne ja mahdollisista erityisjärjestelyistä tiedotetaan kiertueelle osallistuvien yhtiöiden online-kanavissa. Kiertueen isäntinä paikkakunnilla toimivat Volvo CE Finland, Mateko, Rinta-Jouppi Machine, Real Machinery, Rotator ja Rentti.

 

Kiertue-aikataulu

Kone-esittelyt alkavat isännän toimipisteellä klo 09.00 alkaen ja kestävät klo 15.00 saakka

 

10. syyskuuta, Rovaniemi

Isäntänä: Volvo CE, Varikkotie 2, 96100 Rovaniemi

11. syyskuuta, Oulu

Isäntänä: Mateko Oy, Takojantie 8, 90420 Oulu

23. syyskuuta, Seinäjoki

Isäntänä: Rinta-Jouppi Machine, Lentokentäntie 2, Ilmajoki

24. syyskuuta, Lempäälä

Isäntänä: Real Machinery, Realparkinkatu 9, 37570 Lempäälä

30. syyskuuta, Turku

Isäntänä: Rotator, Uimarannantie 3, 21420 Lieto

1. lokakuuta, Vantaa

Isäntänä: Rentti, Kiitoradantie 3, 01530 Vantaa

 

LISÄTIETOJA

Antti Nikkanen, Snowek Oy, antti.nikkanen@snowek.fi, p. 040 722 8309