Snowek introducerar runtgående sopskopor

Snowek startar försäljningen av sina runtgående sopskopor i februari 2015. De runtgående sopskoporna kommer att gå under produktnamnet Circulus. Circulus-skoporna är planerade helt och hållet på rotationsfunktionens villkor och de tillverkas i två olika bredder: den smalare modellens arbetsbredd är 190 cm och den bredare modellens 220 cm. Skillnaderna tar inte slut vid arbetsbredden, utan det finns även skillnader i lamellernas storlek och uppsamlingskapaciteten. Lamellerna är 900 mm höga på den bredare borsten och 700 mm på den smalare. Modellernas mindre borstar passar för användning i jordbruks- och fastighetstraktorer, de större å sin sida i hjullastare som väger över 9 ton.

Circulus-borstarna kan roteras obegränsat. Sopskopans rotation har genomförts med en hydrauldriven kugghjulsring som säkerställer en jämn rotation. Obegränsad rotation förutsätter dessutom intag av hydraulik- och vattenlinjer. Intaget är planerat och tillverkat av Snowek.

Circulus-sopskoporna effektiverar uppsamlingen av sand märkbart i jämförelse med normala sopskopor. Dessutom ökar arbetssäkerheten eftersom man inte längre behöver samla upp sanden genom att köra bakåt på ställen där det inte är nödvändigt. Förutom en jämn och obegränsad rotation har Circulus-sopskorna även andra nya egenskaper. Den nästan 30 cm breda ringen som är standard för borsten gör borstningen stabil, flytläget som också är standard garanterar ett bra borstresultat och slitdelarna som monteras på sidorna förlänger bytesintervallen för skärstålen. Därutöver är den galvaniserade vattenbehållaren, som följer med bevattnings- eller dammbindningssystemen, löstagbar i den större borsten. Vattenpumpen och den eventuella trycktvättaren sitter fast i vattenbehållaren och efter borstningsperioden kan man installera Snoweks bultbara adapter i behållaren och behändigt transportera och använda tvättpaketet i frontlastaren.

Videomaterialet från Circulus kan hittas från Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=qr0Dab_N0xE

Circulus 220 small

Circulus 220 small_3

Circulus 220 small_2