Snowek satsar nu hårt på den internationella marknaden genom strategiska partnerskap – Antti Nikkanen har börjat som verkställande direktör

Snowek, en föregångare när det gäller dammfri gaturengöring och snökunnande, har utnämnt MBA Antti Nikkanen till ny verkställande direktör från och med mars 2016. Nikkanen övergår till denna uppgift från betal-TV-bolaget Viasat Finlands ledningsgrupp, där han under de tre senaste åren ansvarat för utvecklingen av Viasats konsumentprodukter och –tjänster. På heltid har han börjat i april an den nya uppgiften.

Utöver den årliga gatborstningssäsongen förbereder Snowek sig för lansering av företagets nästa flaggskepp på marknaden, den patenterade Trombia-teknologin utvecklad för en damm- och vattenfri rengöring av gator.
”Jag är mycket entusiastisk över att kunna få vara med och kommersialisera finländskt ingenjörskunnande, när det är som bäst, på en internationell marknad. Marknaden väntar redan ivrigt på lanseringen av Trombia och de första leveranserna kan, som de nu ser ut, inledas vecka 11, framhåller Nikkanen.

Snowek siktar på en kraftig expansion med den nya Trombia-metoden, som är patentskyddad i både Europa, Nordamerika och Kina.

”Efterfrågan på Trombia, alltså vatten- och dammfri gaturengöring, är inte begränsad till den finska marknaden, det kommer hela tiden förfrågningar också från utlandet. Branschen har i åratal trampat på stället och slösat skattebetalares pengar, men Trombia utmanar nu hela branschen globalt. Plötsligt kan man med en teknologi ta hand om gaturengöringen både under vårens dammiga period, i samband med sommarens cityfestivaler liksom även vid insamling av de våta höstlöven, detta utan vatten och med en minst fördubblad arbetseffektivitet”, betonar Nikkanen som Trombias konkurrensfördelar.

Tilläggsinformation:

Antti Nikkanen
verkställande direktör
Snowek Oy
antti.nikkanen@snowek.fi
+358 40 722 8309